Stichting Stiel

Stiel is een organisatie voor samenlevingsopbouw in de stad Groningen. Stiel stimuleert, faciliteert en ondersteunt mensen om (weer) actief te worden in en voor de eigen wijk, de stad en de samenleving.
juliettemeijerink
Bij de afdeling Stiel Vrijwilligerswerk kunnen vrijwilligersorganisaties en bedrijven terecht voor informatie, advies en bemiddeling rondom vrijwilligerswerk. Ook adviseert Stiel Vrijwilligerswerk over maatschappelijke stages en maatschappelijk betrokken ondernemen.

Juliëtte Meijerink zit namens St. Stiel in de actieve kern van het PMOG.

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Stiel Vrijwilligerswerk fungeert als lokale makelaar en brengt bedrijven en maatschappelijke organisaties op verschillende wijzen bij elkaar. Bij Stiel kan dat via de digitale matchbeurs op de website van Stiel of via de lokale makelaar die partijen bij elkaar brengt. Stiel Vrijwilligerswerk is initiator van een NL Doet comité.

Dit comité  heeft als doel zoveel mogelijk stadjers te stimuleren om mee te doen aan de landelijke campagne NL Doet. Scholen, bedrijven, gemeenten worden uitgedaagd om één of twee dagen de handen uit de mouwen te steken voor maatschappelijke organisaties.

Samen met het PMOG heeft Stiel Vrijwilligerswerk nu drie keer spectaculaire Groningse Beursvloer georganiseerd. Een evenement  waar bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten en matches maken.

 

www.stiel.nl